Appingedam – Solwerderstraat 37

Solwerderstraat 37/37A, Appingedam.
In het mooie authentieke stadscentrum staat dit rond 1800 gebouwd karakteristiek herenhuis. Het geheel voorheen een woon/winkelpand en is daardoor zeer geschikt voor meerdere gebruiksmogelijkheden. Achter de woning ligt een besloten diepe fraai onderhouden stadstuin met nog een schuur bestaande uit drie verdiepingen van elk 90 m² in gebruik als garage, berging en een hobbyruimte.

De woning staat in de historische binnenstad van Appingedam in de straat van de alom bekende hangende keukens en de aangrenzende monumenten, waardoor deze woonlocatie een bijzondere dimensie heeft. Aan de achterzijde van de woning is er een mooi uitzicht op het oude kattendiep alwaar de woning tevens een achteruitgang heeft. Vanwege deze woonlocatie liggen de centrum voorzieningen op loopafstand. Het openbaar vervoer (trein en bus) en zijn de onderwijsinstellingen met o.a. het recent geopende Pabus Cleveringa Lyceum zijn eveneens in de directe omgeving van de woning aanwezig.

Zoals aangegeven heeft het geheel meerdere gebruiksmogelijkheden, zo heeft de woning naast de eigen bewoning, de mogelijkheid tot het maken van een extra wooneenheid met een eigen entree (eventueel voor verhuur), maar ook is er een mogelijkheid voor wonen-werken, wonen met mantelzorg of een leuk winkeltje erbij exploiteren in de historische binnenstad.

Het geheel heeft de volgende indeling:
Begane grond, entree, v.m. winkelruimte annex woonkamer, berging met pantry, gang met authentieke plavuizen, zij-entree met de hal en trapopgang naar de verdieping en achter een royale woonkeuken met dubbele tuindeuren naar de besloten achtertuin.
Eerste verdieping, overloop, toilet, woonkamer met het fraaie bewerkte plafond en de fraaie schouw met het rookkanaal, berging, ruime slaapkamer met aansluitend de badkamer met een ligbad, douchecabine, wastafel en een sauna, tot slot is op deze verdieping een ruime woonkeuken met een vaste kast en de keuken in een hoekopstelling.
Tweede verdieping, vaste trap, overloop met een kastenwand, twee slaapkamers en aan de voorzijde een ruime zolderberging met de mogelijkheid voor extra kamers.

Info:
– De woning wordt verwarmd door middel van een hoog rendement combiketel van het merk Atag bouwjaar 2015.
– De eerste verdieping heeft grotendeels isolatieglas.
– De keuken is voorzien van een kookplaat, oven, koelkast, combimagnetron en een afzuigkap.
– De schuur met name het dak is gerenoveerd.
– Een fraai liefhebbers object.

DE WONING IS AANGEWEZEN VOOR DE VERSTERKING WAARBIJ BEPERKTE VERSTERKINGSMAATREGELEN NODIG ZIJN. IN HET KADER VAN DE VERSTERKING IS ER NOG EEN SNN SUBSIDIE VOOR WONING VERBETERING BESCHIKBAAR TER GROTE VAN € 34000,– VOOR DE OPVOLGENDE EIGENAAR.375.000