Appingedam – Statenlaan 8

Statenlaan 8 Appingedam.

Een interessante woning vanwege sloop/nieuwbouw door de versterkingsopgave.

Een zeer interessante gezinswoning met een besloten achtertuin met een achterom en een daar aanwezige vrijstaande stenen berging en een aangebouwde stenen garage. De woning is gelegen op een goede woonlocatie in de rustige en groene woonwijk Tjamsweer gelegen op fietsafstand van het centrum van Appingedam met een compleet voorzieningen aanbod.

Deze woning is momenteel uitstekend bewoonbaar echter voor de nieuwe eigenaar ligt er een behoorlijke kans omdat deze woning in het kader van de versterkingsopgave wordt gesloopt en vervolgens worden herbouwd conform de eisen van het huidig bouwbesluit, goed geïsoleerd, gasloos, warmtepomp en aardbevingsbestendig. De herbouw is onder de regie van het NCG (Nationaal Coördinator Groningen) en wordt bekostigd door de overheid. Een artist impressie van de nieuwe woningen is aanwezig onder de presentatie.

De woning in de huidige hoedanigheid heeft de volgende indeling:
Begane grond, entree, hal met een laminaatvloer, toilet met een zwevend closet, provisiekast, woonkamer met een laminaatvloer en aansluitend een dichte keuken met een tuindeur.
Eerste verdieping, overloop, twee ruime slaapkamers en twee kleinere kinderkamers waarvan twee kamers voorzien zijn van een laminaatvloer. Vervolgens is er de badkamer met een wastafelmeubel en een douchehoek.
Tweede verdieping, vaste trap naar de zolder met een mogelijkheid voor een extra hobbykamer.

Info:
– de woning wordt verwarmd door middel van een hoog rendement combiketel Remeha bj. 2009.
– de woning is in 2016 voorzien van kunststof kozijnen met HR++ beglazing.
– de woning is voorzien van dak isolatie.
– op termijn onderhoudsarm wonen met een laag energie verbruik.
– de voorzieningen keuken en sanitair worden eveneens vernieuwd vanuit de versterking.