Delfzijl – Ossenweg 31

Een schitterend gerenoveerde monumentale woonboerderij gelegen op een unieke historische woonlocatie.

Deze in een prachtige in een behouden stijl en sfeer gerenoveerde woonboerderij is van oorsprong gebouwd in het jaar 1869. De boerderij met zijn aangebouwde schuur en bijschuur heeft naast het woonoppervlakte van 232 m² maar liefst een schuur oppervlakte van 1175 m² en biedt daardoor vele mogelijkheden om te gebruiken als berging, hobbyruimte of het stallen van paarden. Tevens geeft het de mogelijkheid om het woongedeelte uit te breiden eventueel voor Bed & Breakfast of bewoning voor ouders/kinderen.

Het erf van de boerderij heeft een oppervlakte van 7565 m². Aan de schuurzijde is er een ruim verhard achtererf, verder ligt er een ruim aangelegd grasgazon en op het zuiden een groot zonneterras met afscheidingen door middels van haag partijen alles in stijl en harmonie met het geheel. Tevens is er nog een aanwezige dobbe op het perceel gelegen naast de bijschuur.

Deze historische locatie is voor de plaats Delfzijl uniek. Biessum zo deze archeologische wierde heet is één van de best bewaarde wierden in Groningen met de daar omliggende weide gronden waar ook deze boerderij in het verleden zijn bedrijfsvoering had. De weide gronden hebben inmiddels een andere bestemming als wandel en natuurgebied. Dit alles maakt de woonlocatie uniek met in de directe nabijheid alle voorzieningen zoals onderwijsinstellingen met de nieuwe scholencampus, het winkelcentrum en het openbaar vervoer. (alles gelegen op fietsafstand van de woning)

De indeling van de boerderij is als volgt:
Begane grond, middels de entree is er de authentieke hal met aangrenzend de diverse vertrekken. Om te beginnen is er de zitkamer met het originele balken plafond, de blinden, de consoles en de aanwezige schouw. Aansluitend is er een ruime woonkeuken met een hardstenen vloer, een houtgestookt fornuis en een luxe inbouwkeuken met een spoeleiland en een separaat kookgedeelte en verder compleet voorzien van apparatuur. Dan aan de overzijde van de hal is er een royale slaapkamer met raampartijen met de authentieke consoles en met een bedsteden wand waarin een badgelegenheid is gesitueerd voorzien een douche wastafel en een toilet. Vervolgens is er de opkamer met het balken plafond en de bedsteden met een doorgang naar de luxe badkamer met een ligbad, douchecabine, toilet en een wastafelmeubel. Vanuit de achterhal met de zij entree is er een toilet, de c.v ruimte en de toegang naar de provisiekelder. Ook is hier de aansluiting naar de bijkeuken met de oude maalderij en de carrousel voor de paarden. In het voorste schuurgedeelte met openslaande tuindeuren is er een mogelijkheid voor uitbreiding van het woongedeelte of een B&B.
Eerste verdieping, een via een vaste trap bereikbare royale zolder met de mogelijkheid voor meerdere slaapkamers.
Schuurgedeelte, een ruim schuurgedeelte met veel opslagruimte en een zolder met een atelier, achter in de schuur de voormalige paardenstallen en de deel met de nog aanwezige koestallen. Tevens is vanuit de schuur binnendoor de in goede conditie verkerende bijschuur bereikbaar.

Verdere info:
– het woongedeelte wordt verwarmd door een hoog rendement combiketel bj. 2017.
– de woning is voorzien van wand en vloerverwarming en HR++ beglazing.
– het woongedeelte heeft wand en vloerverwarming.
– er zijn 12 zonnepanelen aangebracht bj. 2018.
– de deuren, kozijnen, consoles en de blinden zijn gerestaureerd met behoud van authenticiteit en kleurstelling.
– het voorhuis is voorzien van een nieuw pannendak.

Alles samenvattend een in goede staat verkerend uniek liefhebbers object met luxe en complete voorzieningen gelegen op een mooie woonlocatie. Wilt u meer informatie en indrukken maak een afspraak voor een rondleiding.