Finsterwolde – Hoofdweg 39

Hoofdweg 39, Finsterwolde.
Een fraai modern onder bijzondere architectuur gebouwd landhuis met ruim 2 hectare eigen grond.

Een met recht te noemen uniek pand, gebouwd in 1984 naar ontwerp van de bekende architect Gunnar Daan. Het bijzondere aan het pand is de eigenzinnige vormgeving van twee schuin oplopende driehoeken. Het pand is momenteel in gebruik als woonhuis en galerie.

Het gebouw is in alle opzichten zeer licht door zowel de grote glaspartijen, die zich bevinden aan de achterzijde van het pand, als het lichtdoorlatend dak in de galerie ruimte. Dit geeft een ruimtelijke beleving en een fijne sfeer aan het geheel. Met name het open karakter aan de achterzijde van de woning geeft een verbinding met buiten waardoor de tuin een eenheid vormt met het inpandig wonen.

Het totale terrein van ruim 2 hectare bestaat uit een groot voorterrein met een eigen royale oprit om te parkeren en een dobbe. Bij de galerie is een omhaagde beeldentuin met een houten schuur. Aangrenzend bevindt zich de privétuin met onder ander een fruitboomgaard en een weiland.
Vanuit de woning, met fenomenale uitzicht, zijn met regelmaat reeën te spotten.

Aan de oostkant van het perceel loopt over het terrein een eigen laan, langs een houten buitenverblijf, met een verbinding naar het achtergelegen natuurgebied “de Tjamme” waar grazende Schotse Hooglanders verblijven. Verder ligt in de directe omgeving van de woning de Blauwe Stad met het watersportgebied van het Oldambtmeer, het Midwolderbos en de Dollard met het bekende Punt van Reide een vogelgebied bij uitstek en rustplaats voor de zeehondjes.

Het gebouw bestaat uit twee met elkaar verbonden gedeeltes met ieder hun eigen karakter en invulling. Daardoor biedt dit object diverse gebruiksmogelijkheden. Naast het huidige gebruik (woonhuis / galerie )zijn ook andere combinaties van wonen en werken denkbaar. Zelfs royalere dan wel dubbele bewoning is te realiseren.
Met maar liefst 368 m² gebruiksoppervlakte biedt dit pand alle mogelijkheden om hier invulling aan te geven.

Zowel in het woonhuis als in de galerie is gekozen voor natuurlijke materialen. Alle vertrekken zijn voorzien van grenen vloerdelen. Een stalen frame vormt de basis van de dragende constructie. De wanden zijn opgetrokken uit metselwerk en grotendeels afgewerkt met stuc.

Het geheel heeft de volgende indeling.
Woonhuis: entree/hal, toilet met een zwevend closet en fontein, ruime living met het eetgedeelte en aansluitend twee serres met openslaande tuindeuren naar het achtergelegen terras. Een halfopen keuken met een keukenblok in een L- opstelling naar ontwerp van Piet Zwart. Aangrenzend bevindt zich een wasruimte met opstelplaats voor het witgoed en de toegang naar de ruime kelder. Vanuit de kamer is er de trapopgang naar de eerste verdieping met een ruime slaapkamer met een separaat kleedgedeelte en een tweede royale slaapkamer met een inloopkast.
De authentieke badkamer is bereikbaar vanuit de beide slaapkamers.

Vanuit de tweede slaapkamer is er een kleine overloop met vide naar de verdieping van het aangrenzende deel (de huidige galerie).

Indeling galerie:
Aan de achterzijde (van het pand) is de toegang/entree naar de galerie (tevens bereikbaar via de hoofd-entree). De galerie biedt een ruime open expositie ruimte, met zicht op de balustraden van de eerste en tweede verdieping. Verder bevindt zich hier een pantry en een toilet. Eerste verdieping: een expositieruimte met een balkon. Tweede verdieping: eveneens een expositieruimte met een balkon en een doorgang via een overloop en vide naar het ruime atelier / slaapkamer. (gesitueerd boven de slaapkamers van het woongedeelte).

Info:
– de keuken, 3 jaar oud, is voorzien van een elektrisch fornuis, met 5 pits inductiekookplaat, twee ovens en een
uitschuifbare grill. Daarbij een vaatwasser, koelkast en een vriezer. Het aanrechtblad is van composiet en een
gedeelte RVS.
– Het gehele pand, inclusief de inpandige schuifpuien, zijn voorzien van HR++ beglazing.
– het geheel heeft dak-,vloer- en gevelisolatie.
– op het terrein zijn 20 zonnepanelen geplaatst.
– het geheel wordt verwarmd door middel van c.v. en hetelucht met twee ketels met gescheiden systemen en een
hoog rendement combiketel voor het warmwater. De ketels zijn van verschillende bouwjaren.
– het woongedeelte en de galerie hebben tevens een pelletkachel.
– het houten buitenverblijf biedt de mogelijkheid om het te verbouwen tot een gastenverblijf.
– een geweldig object voor liefhebbers van ruimte, rust en natuur.
–    aanvaarding eind 2022