Garrelsweer – Stadsweg 73

Stadsweg 73, Garrelsweer.

Een woonboerderij gelegen aan het vaarwater van het “Damsterdiep met een eigen aanlegsteiger.

Een grotendeels gerenoveerde woonboerderij met een ruime inpandige schuur van 170 m². De woonboerderij staat in het centrum van het dorp en is aan de achterzijde gelegen aan het vaarwater van het “Damsterdiep” (de vaarverbinding Groningen-Delfzijl). De woning staat op een ruim perceel van 960m² grond en heeft aan de voorzijde een aangebouwde serre en een vrijstaande overkapping.

Het pand is authentiek en karakteristiek. In het verleden heeft het geheel de functie gehad als dorpscafé met een doorrit in de schuur en daarnaast was er een bakkerij in het pand gevestigd. Hierdoor is het een object met een historie gelegen op een markante plek in het dorp.

Het geheel is gelegen in het Noord Groninger wierdenlandschap. Het gebied is een kanogebied bij uitstek door vele stroompjes ook wel “het marenlandschap” genoemd in dit gebied. Voor dagelijkse voorzieningen zijn het nabij gelegen Loppersum met een goede middenstand, basisonderwijs met naschoolse opvang, sportverenigingen en openbaar vervoer (tevens treinstation) maar ook Appingedam is uitstekend te bereiken. Zowel met de auto als op de fiets. Tevens zijn er goede verbindingen waaronder openbaar vervoer via de provinciale weg N360 met de stad Groningen (15 minuten) en Delfzijl. Het nabijgelegen vogelgebied van” Hoeksmeer” en het landgoed “Ekenstein” en de ligging aan de Stadsweg, de eeuwenoude handelsroute van Groningen naar Duitsland, bieden mogelijkheden om in de vrije uurtjes recreatief te fietsen of te wandelen.

De indeling van de woonboerderij is als volgt:
Begane grond, entree, hal, ruime woonkamer met een balken plafond en twee rookkanalen, aangebouwde serre met openslaande terrasdeuren, dichte woonkeuken met een keukenblok voorzien van inbouw apparatuur en een laminaatvloer, gang met een plavuizenvloer, toilet, luxe badkamer met een ligbad, wastafelmeubel, tweede toilet en een douchecabine, inloopkast, bijkeuken, portaal, gang en 2 ruime slaapkamers. Binnendoor is de schuur bereikbaar met de originele gebinten en aansluitend een separate berging.
Eerste verdieping, vaste trap, overloop en 4 nieuw gebouwde en geïsoleerde ruime slaapkamers met velux dakramen.

Info:
– het dak is van binnenuit geïsoleerd met glaswol.
– de woning is grotendeels voorzin van muurisolatie voorzetwanden en deels spouwisolatie.
– er is grotendeels isolerende beglazing, gedeeltelijk voorzet glas voor de glas in lood ramen.
– de woning wordt verwarmd door middels van twee hoog rendement combiketels Nefit en Intergas.
– de badkamer is voorzien van vloerverwarming.
– een ruime woning met veel leefruimte.