Overschild – Meerweg 29

Meerweg 29, Overschild.
Een in 2021 nieuw gebouwde twee onder één kap met een ruime garage gelegen in een rustige landelijke woonomgeving.

Een zeer energie zuinige nieuw gebouwde aarbevingsbestendige twee onder één kap woning met een aangebouwde terrasoverkapping van 23 m² met screens en elektrische zonwering op het dak. De woning is gelegen aan de rand van Overschild in een landelijke en rustige woonomgeving. Achter de woning staat een ruime vrijstaande garage van ca. 68 m² en daarnaast een besloten achtertuin met een zonneterras vanwaar vrij uitzicht over de aangrenzende landerijen.

De woning is gelegen in het dorp Overschild op 15 autominuten van de stad Groningen en anderzijds onder de rook van Appingedam met een zeer compleet voorzieningen niveau. Aan de zuidkant van het dorp ligt het recreatie gebied van het Schildmeer. Een watersport gebied bij uitstek met een 9 holes golfbaan, diverse horeca gelegenheden met gezellige terrassen. Aan de boorden van het meer liggen fiets en wandelpaden door de fraaie natuurgebieden met aansluitend het hectares grote natuurgebied “t Roegwold.

De woning heeft deel uitgemaakt van het versterkingstraject in het kader van de mijn bouwschade en is in 2021 nieuw en aardbevingsbestendig gebouwd. Vanuit de nieuwbouw is de woning voorzien van de huidige isolatienorm en is tevens gasloos. Dit betekend dat het voor de nieuwe eigenaar een behoorlijke energie besparing kan gaan opleveren in de maandelijkse woonlasten vanwege een laag energieverbruik.

De woning heeft een royale indeling;
Begane grond, entree, hal, toilet met een zwevend closet en een fonteintje, provisieruimte, badkamer met een inloopdouche, wastafelmeubel en een opstelplaats voor de wasmachine en de wasdroger, woonkamer met een taatsdeur en een schuifpui naar het terras met de overkapping en de openkeuken met een tuindeur.
Eerste verdieping, overloop, ruime technische ruimte met opstelplaats voor de boiler en de warmtepomp, en aan iedere zijde van de woning zijn er doordat er zowel voor als achter een dakkapel is geplaatst twee ruime slaapkamers waardoor er totaal maar liefst 4 slaapkamers aanwezig zijn.
Tweede verdieping, Hier bevindt zich een ruime zolderruimte met stahoogte bereikbaar via een vlizotrap.

INFO:
– De woning heeft op de begane grond vloerverwarming met een PVC vloer, de verdieping heeft elektrische verwarming met een laminaatvloer.
– De gehele woning is voorzien van kunststof kozijnen met HR++ beglazing.
– De luxe keuken is eveneens nieuw geplaatst en is voorzien van de volgende apparatuur (koelkast met vriezer, stoomoven, oven/magnetron, 5 pits inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser).
– Er zijn 7 zonnepanelen aangebracht en er is nog een verduurzamingssubsidie van € 7000,– beschikbaar, waardoor er nog een uitbreiding van zonnepanelen kan komen.
– Het geheel wordt verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp en er is een boiler voor het warmwater. Alles ook van het bouwjaar 2021.
– Aan de achterzijde van de woning bestaat de mogelijkheid tot het verwerven van nog een extra strook tuingrond.