Spijk – Willem de Merodelaan 16

Willem de Merodelaan 16, Spijk.
Een vrijstaand woonhuis op een rustige woonlocatie met landelijk vrij uitzicht over de Groninger landerijen.

Op een rustige woonlocatie aan een doodlopende straat, met mooi landelijk vrij uitzicht staat deze in 1994 gebouwde vrijstaande woning. De woning heeft een aangebouwde stenen garage met een zolder en een royale siertuin gesitueerd zowel achter de woning als de op het zuiden gelegen zij-tuin met borders en fruitbomen. Totaal is er ruim 700 m² grondoppervlakte aanwezig bij deze woning.

Spijk is een zogenaamd ‘kerndorp’ van de huidige gemeente Eemsdelta, wat direct aangeeft dat het dorp een regiofunctie biedt voor de omliggende dorpen. Onderdeel van deze regiofunctie is dat het dorp een goed voorzieningenniveau kent, met de nieuw geopende Bredeschool en de nieuwe supermarkt een goed voorbeeld zijn. Het dorp kent verder een gunstige ligging, onder meer vanwege de situering tussen de havenstad Delfzijl en Appingedam met de daar aanwezige scholencampus enerzijds en de groeiende Eemshaven anderzijds. Via de nabijgelegen N46 – beter bekend als ‘de Eemshavenweg’ – zijn ook de stedelijke voorzieningen van de stad Groningen binnen 30 autominuten goed te bereiken. Naast voorzieningen op het gebied van de dagelijkse behoeften biedt het dorp ook een rijk verenigingsleven en meerdere sportverenigingen.

De woning is dit jaar buitenom geschilderd en tevens zijn de gevels en het dak nieuw gecoat en de keukenapparatuur is in 2019 vervangen m.u.v. de koelkast.

Het geheel heeft de volgende indeling:
Begane grond, entree, hal, toilet, L. vormige woonkamer met een verlijmde vaste Eiken parketvloer, half open keuken met een keuken in een hoekopstelling. Werkkamer annex studeerkamer en een betegelde bijkeuken met een binnendoor naar de aangebouwde garage.
Eerste verdieping, overloop, twee slaapkamers door de huidige gezinssamenstelling wat in het verleden 4 slaapkamers waren. Vervolgens is er de badkamer met een ligbad, douchecabine, dubbele wastafelcombinatie en een tweede toilet.
Tweede verdieping, zolder berging bereikbaar via een vlizotrap.

Info:
– De woning wordt verwarmd door middel van een hoog rendement combiketel van het merk Remeha bj. 2015.
– De woning is volledig geïsoleerd.
– De woning is in het bezit van 8 zonnepanelen en een pellet kachel wat behoorlijke energie besparing oplevert.
– De woning is voorzien van een waterontharder geïnstalleerd in 2019.