Uithuizen – Mennonietenkerkstraat 3

Volledig gasloos wonen!!! Klaar voor de toekomst.

Mennonietenkerkstraat 3 Uithuizen.
Wanneer je wilt wonen in een karakteristieke voormalige smederij, volledig geïsoleerd (A+) volledig gerenoveerd met veel leefruimte en inpandige schuurruimte totaal oppervlakte ruim 300 m². Hou je daarnaast niet van tuinieren is dit de geschikte woning voor je.

In het centrum van Uithuizen staat deze voormalige volledig gerenoveerde voormalige smederij. De woning heeft maar liefst 8 kamers en is levensloop bestendig te bewonen in combinatie met mantelzorg. Ook biedt de woning mogelijkheden voor het exploiteren van een B&B, maar is daarnaast ook de woning voor de hobbyist vanwege de grote inpandige schuur van ca. 100m².

De woning gelegen in een rustig authentiek straatje tegen het centrum van Uithuizen. De woning heeft aan de voorzijde een kleine op eigen grond en op het zuid/oosten gelegen stadstuin waar het in de zomermaanden aan de picknickbank prima vertoeven is.

Door de ligging van de woning is het voorzieningen niveau van het dorp waaronder 4 supermarkten en daarnaast een complete middenstand en horeca onder handbereik. Daarnaast heeft Uithuizen de borg “Menkema” met de omliggende borgtuin uit 1705 en heeft het dorp 3 basisscholen met ook het “Hogeland College” en vele sportverenigingen. Via het openbaar vervoer is er vanuit Uithuizen een directe treinverbinding naar Groningen waardoor de plaats zowel met de auto als met het openbaarvervoer goed bereikbaar is.

De voormalige smederij heeft de volgende indeling:
Op de begane grond is er de entree, met het voorportaal en de gang met een plavuizenvloer en provisiekasten, de woonkamer met het originele balken plafond, de bedsteden wand en schouw. Achter de woonkamer is er een woonkeuken eveneens met een plavuizenvloer en een royale keuken opstelling met compleet apparatuur. Aansluitend aan de keuken is er de bijkeuken met een spoelaanrecht en een opstelplaats voor het witgoed. Vervolgens is er een tussenhal met het daar aanwezige toilet met een zwevend closet en een royale rustig gelegen slaapkamer. Tevens is er de voormalige smederij met de gebinten momenteel in gebruik als garage/schuur waardoor er inpandig nog vele extra gebruiksmogelijkheden aanwezig zijn.
De eerste verdieping met een royale overloop, aan de straatzijde zijn er drie slaapkamers gesitueerd met vaste kasten aansluitend is er een royale badkamer met een inloopdouche, ligbad wastafel en een tweede toilet en vervolgens nog een vierde slaapkamer met een dakraam. Vanuit de schuur is er een opgang met een vaste trap naar een ruime hobbykamer.
Tweede verdieping bereikbaar middels een vaste trap naar een kamer momenteel in gebruik als fitnessruimte en tevens de opstelplaats voor de installaties zoals de warmtepomp en de boiler.

Info:
– het pand is in 2021 volledig geschilderd.
– het geheel wordt verwarmd door middel van een all-electric monoblock luchtwarmtepomp bj. 2022 in combinatie met een boiler tevens bj. 2022.
– vloer van de woonkamer en de keuken wordt verwarmd door middels van vloerverwarming.
– de woning is in het bezit van 22 zonnepanelen met een drie fase omvormer ideaal in combinatie met de warmtepomp en 200L boiler.
– de woning heeft muurisolatie middels voorzetwanden en spouwisolatie.
– er is dakisolatie aangebracht, gedeeltelijk vloerisolatie en HR++ beglazing aanwezig waardoor de woning een A+ label heeft.
– het dak is in 1997 volledig voorzien van nieuwe pannen.
– volledige elektrische installatie vernieuwd en in 2022 voor het laatst uitgebreid voorzien van
Krachtstroom aansluiting in garage/schuur voor mogelijkheid opladen auto.
– de keuken is zeer compleet en heeft de volgende inbouwapparatuur zoals 1x een inductie kookplaat, koelkast, vaatwasser, magnetron, 2 x een afzuigkap, grillplaat en een frituur.
– de woning heeft leuke authentieke elementen zoals de consoles en de bedsteden wand.
– het betreft een woning met veel mogelijkheden.349.000